2016-09-24 19:19:14• hírek • Szatmar.ro

Változatos meccs, újabb drámai győzelem

Változatos, izgalmas mérkőzésen újabb drámai végjátékban tartotta otthon a három pontot az Olimpia labdarúgócsapata a második osztály kilencedik fordulójában a Clinceni ellen. A vendég Academia a 85. percben már másodszor egyenlített ki, mégis kikapott!

A tökéletes őszi napsütéses időben a hazaiak kezdtek aktívabban, a 10. percben ugyanis Vasile Pop szögletét követően Andrei Ludusan fejelt centikkel a léc fölé. Negyedórával később Ludusan volt a feladó, beadására Silviu Pana érkezett, aki négy méterről megszerezte a vezetést. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, 11 perccel később ugyanis egyenlített a Clinceni. Radu Crisan lövését Iuliu Anca még védeni tudta, a kipattanót aztán már Stefan Florin a kapuba küldte.

A szünet után alig tíz percet tartott az egyenlő állás, mivel az 56. percben Pana szöglete után Mihai Onicas elé került a labda, aki 6 méterről ismét vezetést szerzett a hazaiaknak. A folytatásban Anca kapus percei következtek, aki előbb Andrei Antohi, majd Cornel Predescu lehetőségeinél védett bravúrral. A 82. percben a hazaiakon volt a sor, hogy ziccert rontsanak, Romario Rus 11 méterről tévesztett célt és mulasztotta el bebiztosítani a győzelmet. Elmaradt a 3-1...

Helyette lett viszont 2-2, miután három perccel később Costin Gheorghe beadásánál Anca számította ki rosszul a labda ívét, Marius Coman pedig kiegyenlített.

Mindez azonban csöppet sem törte meg az Olimpiát, a 87. percben egy újabb pontrúgás után ismét megszerezte a vezetést Bogdan Andone csapata: Ludusan bombázott a hálóba 12 méterről.

Ahhoz, hogy ez a találat győztes gól legyen, az is kellett, hogy Coman ollózása után a labda centikkel elkerülje a kaput - a 93. percben!

A kedden újabb büntetőgóllal elszenvedett Juventus elleni vereség után tehát az Olimpia javítani tudott hazai környezetben. A Luceafarul és a Sepsi után ez volt zsinórban a harmadik hazai győzelme az Andone-csapatnak, amely ezen kívül egy Brassó elleni döntetlent és egy Resicabánya elleni győzelmet tud felmutatni saját szurkolói előtt.

Akik méltán remélhetik, hogy a jó sorozat jövő hétvégén a Dunarea Calarasi ellen folytatódik: akkor a hatodik helyezett Olimpia otthon fogadja a 13. Duna-parti együttest.

9. forduló:
Olimpia - Academia Clinceni 3-2
gólok
: Pana (24.), Onicas (56.), Ludusan (87.) illetve Stefan (35.), Coman (85.)A
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - Ciul, Fl. Muresan, Heil, Iuhas (csk.) (59.  Durus) - Onicas - R. Rus (86. Feier ), Sil. Pana, V. Pop (80.  Kanalos ), D. Muntean - Ludusan

További eredmények:
Tatrang - Szentgyörgy 1-1
gólok: Zaina (13.) illetve Hadnagy (14.)

Arad - Afumati 2-1
gólok: Petre (45.), Stratila (63.) illetve Tudorache (54.)

Balotesti - Pankota 2-0
gólok: Herea (54.), Baftoi (73.)

Ramnicu Valcea - Resicabánya 5-2
gólok: Costea (12., 67., 86., 88.), Dina (69.) illetve Oancea (19.), Skraparas (78.)

Foresta Suceava - Dacia Braila 4-0
gólok: Stanescu (11.), Matei (51-, 11-es), Rusu (61.), Mutu (83.)

Temesvári ASU - Luceafarul 1-3
gólok: Birau (10) illetve Pacurar (75., 79.), Arnautu (94)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: